difference between Intel and AMD

This forum is dedicated to discuss all problems and suggestions related to the use of geopsy database and its plugins (array processing, H/V,...).
riccardo
Posts: 36
Joined: Fri Aug 06, 2010 4:37 pm
Location: Pisa

difference between Intel and AMD

Postby riccardo » Fri Jun 29, 2018 8:56 am

Good morning from Pisa
I have Geopsy in two computers and I have a problem.

the first computer is a desktop with AMD A10-7800 Radeon R7, 12 compute Cores 4C+8G 3.5 GHz (I don't know what does it means)
the second one is a laptop with Intel i7

I use the same 'elaboration settings' for the two computers

At first glance I thought that problems were only problems of visualization but there are also difference of calculations.

I send to you the .png of the two different elaborations

I see that the AMD's elaboration figure is less accurate, less continuos than the Intel one and is more difficult to pick a dispersion curve
Isn't it?

But also the autopick curves are different. the yellow one is from Intel and is 'slower' than the black from AMD.

Can someone help me? I have to use only Intel?

thank you for your attention

Riccardo
Attachments
m1.txt
(248.17 KiB) Downloaded 137 times
m2.txt
(251.06 KiB) Downloaded 138 times
intel_i7.png
(392.78 KiB) Not downloaded yet
AMD.png
(423.16 KiB) Not downloaded yet

admin
Site Admin
Posts: 417
Joined: Mon Aug 13, 2007 11:48 am
Location: ISTerre
Contact:

Re: difference between Intel and AMD

Postby admin » Wed Jun 05, 2019 10:54 pm

Are you 100% sure that you did the same computations?
The naming of the shots are different in your Intel and AMD plots. Are they really processed on the same data set?
On the AMD plot, I can see typical features encountered when time windows are too short (sparse frequency sampling in the FFT). A common way to avoid it is to add zeros at the end. In geopsy, define a processing window that is larger the actual data length.


Return to “Geopsy usage”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests